Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Fínska premiérka sa vydala za svojho dlhoročného partnera: Pozrite na tie nádherné šaty

Premiérka Fínska Sanna Marinová Zobraziť galériu (3)
Premiérka Fínska Sanna Marinová (Zdroj: SITA/Emmi Korhonen/Lehtikuva via AP)

HELSINKI - Fínska premiérka Sanna Marinová v nedeľu oznámila, že sa vydala za svojho dlhoročného partnera, osem mesiacov po tom, ako sa stala novou hlavou vlády.

Marinová (34) na sociálnej sieti Instagram uviedla, že sa v sobotu vydala za Markusa Räikkönena a zverejnila svadobnú fotografiu, informovali tlačové agentúry AP a DPA. Podľa webovej stránky fínskej vlády sa sobáš uskutočnil v oficiálnom premiérskom sídle Kesäranta v Helsinkách, pričom na obrade sa zúčastnili iba rodinní príslušníci a najbližší priatelia páru.

Sanna Marinová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Francisco Seco)

Marinová a rovnako starý Räikkönen sú spolu už 16 rokov a majú spolu dcéru, ktorá sa narodila v januári 2018. Marinová je členkou Fínskej sociálnodemokratickej strany (SDP) a horlivo sa angažuje v environmentálnych záležitostiach. Premiérkou sa stala vlani v decembri.

V tom čase bola najmladšou ministerskou predsedníčkou na svete; o niekoľko mesiacov neskôr sa tohto prvenstva návratom k moci opäť ujal rakúsky kancelár Sebastian Kurz, ktorý bude mať 34 rokov koncom augusta. Marinová je už druhou premiérkou zo severnej Európy, ktorá sa tohto leta vydala. Iba pred približne dvoma týždňami sa dánska premiérka Mette Frederiksenová (42) vydala za svojho partnera, filmového režiséra Bo Tengberga.

Fínska premiérka Sanna Marinová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Minttu Saarni/Finnish Prime Minister's Office via AP)

Viac o téme: SvadbaPremiérkaFínskoHelsinkiSanna MarinováMarkus Räikkönen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu