Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Nominačný zjazd republikánov nebude: Dôležitá je bezpečnosť, vyhlásil Trump

Americký prezident Donald Trump Zobraziť galériu (2)
Americký prezident Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vo štvrtok oznámil, že Republikánska strana v dôsledku koronakrízy zrušila svoj nominačný zjazd, ktorý sa mal konať v auguste v meste Jacksonville v štáte Florida. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

"Pozrel som sa na svoj tím a povedal som, že načasovanie tohto podujatia nie je správne. Jednoducho nie je správne. V tejto krajine nie je nič dôležitejšie ako bezpečnosť jej obyvateľov," povedal na margo konania zjazdu Trump.

Americký prezident Donald Trump
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

Republikánska strana pôvodne plánovala svoj nominačný zjazd v Severnej Karolíne. Keď však tamojší guvernér Roy Cooper odmietol zaručiť, že aj počas pandémie sa bude môcť konať veľké stretnutie s osobnou účasťou delegátov, Trump ho skritizoval a republikáni neskôr zjazd presunuli Jacksonvillu, kde sa mal konať 24.-27. augusta.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Florida je po Kalifornii a New Yorku jedným z amerických štátov, ktoré pandémia koronavírusu SARS-CoV-2 postihla najviac. Vo štvrtok tam za uplynulých 24 hodín podľahlo ochoreniu COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje, rekordných 173 ľudí, čím sa ich počet zvýšil na 5632. Vo štvrtok tiež zaznamenali na Floride za uplynulý deň 10.249 nových prípadov nákazy, pričom ich celkový počet stúpol od marca na 389.869.

Viac o téme: VoľbyPrezidentZjazdRepublikániDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu