Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Súd sa s nimi nemaznal: Za hromadné znásilnenie dievčaťa si skupina mužov posedí za mrežami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

FREIBURG - Krajinský súd v nemeckom Freiburgu odsúdil vo štvrtok na trest odňatia slobody do piatich rokov a šesť mesiacov viacerých mužov obžalovaných z hromadného znásilnenia 18-ročnej tínedžerky, ku ktorému došlo v tomto meste v októbri 2018. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie sudcu.

Obžalovaných bolo dovedna 11 mužov, ktorí mali v čase spáchania skutku 18 - 30 rokov. Väčšinu z nich tvorili utečenci zo Sýrie žijúci v ubytovniach vo Freiburgu v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko a jeho okolí. Muži obvinení zo znásilnenia dievčaťa v priemyselnej zóne, kde sa zúčastnilo na technopárty, či z toho, že jej neposkytli pomoc, pred súdom tvrdili, že sú nevinní, alebo mlčali. Proces, ktorý sa začal vlani v júni, trval viac než rok.

Prokuratúra uviedla, že muži dievčaťu ponúkli tabletku extázy a do jej nápoja nasypali neznámu látku, v dôsledku ktorej sa nedokázala pred útočníkmi ubrániť, napísala agentúra AP. Znásilňovanie mladého dievčaťa malo podľa súdu trvať dve a pol hodiny - obeti nakoniec údajne pomohol jeden zo spolupáchateľov. Na tele dievčaťa sa neskôr našli stopy DNA viacerých obžalovaných.

Prokuratúra žiadala pre osem obžalovaných, ktorí už počas procesu sedeli vo väzbe, viacročné tresty väzenia. Pre ďalších dvoch obžalovaných požadovala pre neposkytnutie pomoci podmienečné tresty a pre jedeného muža oslobodenie. Obhajoba žiadala, aby boli všetci 11 muži zbavení obvinení.

Viac o téme: ŽenaVäzenieZnásilnenieTrestMužiSúd Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu