Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dráma na Malorke: Turistku znásilnil tréner potápania, jej priatelia sa zatiaľ kúpali v mori

Národný park Cabrera je považovaný za najkrajší v Stredozemnom mori.
Národný park Cabrera je považovaný za najkrajší v Stredozemnom mori. (Zdroj: pixabay)

MALORKA - Inštruktora potápania zatkli, pretože počas výletu pri Malorke mal znásilniť nemeckú turistku.

K údajnému útoku malo dôjsť, keď žena zostala na člne a jej priatelia aj naďalej trénovali potápanie s ďalšími inštruktormi. Ona svojim priateľom všetko vyrozprávala, keď sa vrátili na loď. Potom podali sťažnosť na civilnej garde v Santanyi na juhovýchode Malorky.Tamojšie noviny Ultima Hora uviedli, že k útoku malo dôjsť počas potápačského výletu pri Cabrere, národnom parku, ktorý je od južného pobrežia Malorky vzdialený takmer 28 kilometrov.

Žena, ktorá sa po podaní sťažnosti podrobila lekárskemu ošetreniu v Son Espases Hospital v Palme, je považovaná za Nemku.Inštruktora potápania, ktorý nebol menovaný, odmietol akékoľvek nesprávne počínanie, sudca prepustil bez obžaloby, pokiaľ bude prebiehať vyšetrovanie.

Priatelia Nemky, s ktorými absolvovala potápačský výlet, budú v nasledujúch dňoch vypočutí.

Nemeckí turisti boli prví, ktorí sa vrátili do Španielska, keď krajina začala po uzavretí opäť otvárať hranice.Briti môžu do krajiny cestovať od 21. júna, ale Anglicko uvoľnilo svoje opatrenia proti koronavírusu až 10. júla, takže ľudia pri návrate zo Španielska už nemusia byť v izolácii.

Národný park Cabrera patrí španielskemu ministerstvu obrany a je považovaný za jeden z najkrajších "šperkov" v Stredozemnom mori.Cestovky ponúkajú výlety na člnoch okolo súostrovia a jeho jaskýň a dávajú ľuďom možnosť, plávať v Stredozemnom mori a potápať sa.

Viac o téme: ZnásilneniePotápanieMalorkaNemka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu