Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Beštia z Česka: Pražský policajt mal znásilniť svoju matku, čelí obvineniu z vraždy! Nechutnosti pred súdom

Muž v minulosti pôsobil ako policajt. Tvrdí, že v tom čase drogy nebral. Zobraziť galériu (6)
Muž v minulosti pôsobil ako policajt. Tvrdí, že v tom čase drogy nebral. (Zdroj: reprofoto:iDnes.cz)

PRAHA - Susednou Českou republikou otriasol skutočne mrazivý prípad. Bývalý policajt, ktorý pôsobil v Prahe, má mať na svedomí až deväť trestných činov. Je medzi nimi aj znásilnenie či vražda. Kauza putovala pred súd, kde muž obvinenia odmietal. Detaily, ktoré odzneli na pojednávaní, sú skutočne nechutné.

Meno ani tvár muža české médiá nezverejnili. Dôvodom je, že mal sexuálne zneužiť dokonca aj svoju vlastnú matku. Nemala byť jediná. O prípade informoval web iDnes.cz.

Chladnokrvná vražda

Najzávažnejším skutkom, ktorý vyšetrovatelia pripisujú bývalému policajtovi, je vražda staršej ženy. Došlo k nej v máji minulého roka v Prahe. Páchateľ podľa spisu na miesto prišiel "v úmysle zrealizovať svoje sexuálne násilné predstavy spočívajúce najmä v znásilnení ženy a jej následnom podrezaní."

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Mrazivé je, že seniorka bola jednoducho v zlom čase na zlom mieste. Násilník si ju mal vybrať náhodne. Podľa obžaloby mal agresor zaútočiť dvoma nožmi, zrejme aj šrobovákom a tiež podlhovastým nástrojom. Predpokladá sa, že išlo o nohu zo stoličky alebo bejzbalovú pálku. Údery smeroval najmä na hlavu a tvár.

Tým však neskončil. V byte mal potom založiť požiar, aby zakryl stopy po brutálnej poprave. Hasiči však plamene dostali rýchlo pod kontrolu. Z domu evakuovali až 81 ľudí. Obžalovanému teda kladú za vinu aj všeobecné ohrozenie.

Znásilnenia a vyhrážky

Expolicajt mal znásilniť svoju priateľku, dokonca aj svoju matku. To však odmieta. "Štátna zástupkyňa si vymyslela, že ma vzrušujú staršie ženy. To je nezmysel. Mama ma sexuálne nikdy nepriťahovala," reagoval pred súdom.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Medzi dôkazmi sú však aj výhražné textové správy, ktoré posielal ženám. Vydieral ich aj intímnymi zábermi, ktoré vyhotovil proti ich vôli. Svojej mame mal podľa obžaloby v októbri 2018 napísať: "rajcuje ma predstava, že zavoláš policajtov a kým prídu alebo budú za dverami, odbachnem ťa a skočím z okna."

K textovým správam obžalovaný podotkol, že ich písal v tranze. Pod ten sa mali podpísať drogy. "Myslím, že som prepísal 500 až tisíc hodín čistého času. Mal som úchylný a perverzný pocit z toho, že hovorím sprosté slová," vyjadril sa. Dodal však, že správy neodrážajú realitu. Sadistické a úchylné predstavy údajne nemal, nastúpiť mali len ak užil drogy.

Do zoznamu zločinov, ktoré mal Čech spáchať, sa radí aj pokus o ťažké ublíženie na zdraví. V novembri 2018 mal údajne po sexuálnom styku s prostitútkou ženu napadnúť. Škrtil ju a zlomil jej nos.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto

Inú ženu mal napadnúť v čase, keď pracoval ako taxikár. V aute ju mal škrtiť bezpečnostným pásom. Okrem toho ju mal okradnúť o kabelku. Potom ju mal sotiť na zem pred vozidlo a pokúsiť sa ho roztlačiť smerom k jej hlave.

Práve styk s prostitútkami označil obžalovaný ako koníček. Užívať si s nimi mal v čase, keď ešte pracoval v radoch polície. "Vtedy to bol taký môj koníček, bavilo ma zjednávanie o cenách," povedal o období do roku 2014. Ďalej dodal, že sa k nim správal normálne a boli spokojné.

Drogovo závislý

Muž obvinenia z lúpeže, kupliarstva či vyhrážania pred súdom bagatelizoval. Spomínal, že v danej dobe bol drogovo závislý. 

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto  (Zdroj: pixabay.com)

Všetko malo odštartovať po tom, ako dostal výpoveď od polície. Začal s pervitínom, ktorý sa podpísal aj pod sporadickejšie návštevy prostitútok. Droga mala v jeho prípade fungovať ako stopercentný zabijak erekcie. 

Práve v rokoch 2015 až 2019 mal páchateľ podľa štátnej zástupkyne spáchať skutky popísané v obžalobe. Muž ale tvrdí, že celá obžaloba je nezmysel, policajti podľa neho ovplyvňovali svedkov, aj jeho matku.

"O nestrannosti a objektivite vyšetrovania nemôže byť reč," obhajoval sa. K vražde ani k záležitosti s matkou sa však nevyjadril. Dôvod? Pred súdom povedal, že je unavený a vo svojej výpovedi bude pokračovač nabudúce. Ak sa mu preukáže vina, hrozí mu 15 až 20 rokov za mrežami, prípadne výnimočný trest.

Viac o téme: ExpolicajtSexuálne zneužívanieObvinenie Súd ČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu