Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Trojica tínedžerov dostala za zabitie policajta v Británii spolu 42 rokov väzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

LONDÝN - Traja britskí tínedžeri, ktorých súd uznal minulý týždeň vinných zo zabitia policajta Andrewa Harpera v auguste 2019, boli v piatok odsúdení dokopy na 42 rokov väzenia. Informovala o tom agentúra Reuters.

Dvadsaťosemročný Harper prišiel o život v auguste 2019 počas služby, keď vyšetroval nahlásený prípad lúpeže. Trojica tínedžerov ho usmrtila pri snahe vyhnúť sa zadržaniu. Harper ich totiž aj s kolegom prenasledoval pre krádež štvorkolky spred domu na západe grófstva Berkshire ležiaceho na juhu Anglicka. Pri ich prenasledovaní sa však nohami nešťastne zachytil o povraz, ktorým bola ukradnutá štvorkolka pripevnená k zadnej časti vozidla mladíkov. Policajta následne tínedžeri takto ťahali za vozidlom zruba 1,5 kilometra.

Trestný súd Old Bailey v Londýne šoférovi vozidla Henrymu Longovi (19) vymeral 16-ročný trest odňatia slobody a obaja spolujazdci Albert Bowers (18) a Jessie Cole (18) dostali 13-ročný trest väzenia. Prokuratúra argumentovala tým, že obžalovaní si boli vedomí toho, že policajta vlečú za autom. Právnik trojice tínedžerov však tvrdil, že takýto incident nemohli naplánovať.

Viac o téme: PolicajtZabitieTínedžeri Súd Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu