Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Čierny deň pre Česko: Rodinná tragédia trhá srdce! Dedko, syn a vnúčik sa utopili, posledné chvíle pohromade

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook)

LHOTA U PŘÍBRAME - Rodinná tragédia v Česku, pod ktorú sa mal podpísať elektrický prúd, zarmútila celú krajinu. Je to pochopiteľné. O život prišiel dedko, jeho dospelý syn aj neplnoletý vnuk. Posledné chvíle trávili pohromade. Nik by ani nepomyslel na to, čo sa udeje v pondelok večer...

Užívali si letné radovánky. Zabávali sa pri bazéne, vybrali sa aj na huby, vychutnávali si lahodné jedlo... Radostné chvíle však preťala drsná rana osudu. Dedko Radek, jeho syn Martin a vnuk Radeček zahynuli v rybníku v blízkosti domu starých rodičov. Všetko nasvedčuje tomu, že sa pod ich skon podpísal elektrický prúd. Prípadom sa už zaoberá polícia.

Portál Blesk priblížil slová zronenej babky Vlasty. Práve ona našla svojich milovaných. No bolo neskoro. "Prišla som z práce a počula, že ide a hučí čerpadlo, tak som ho vytiahla zo zásuvky, psíkovia mi štekali pri dverách, ktoré máme pri rybníku. Vzala som baterku a tam som ich videla všetkých troch na kraji. Vytiahla som akurát to čerpadlo," opísala zarmútená žena.

Či nešťastie skutočne zapríčinilo čerpadlo, sa preukáže až ďalším vyšetrovaním. Na všetko si posvietia kriminalisti spoločne s expertami.

Čierny deň pre Česko:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/Facebook)

Isté je, že nikto nemohol tušiť, čo sa stane. Z posledných príspevkov na sociálnej sieti srší radosť. "Dnes varí dedko - kotlety na šľahačke, mám tri deti na krku," napísal Radek 19. júla. Pochválil sa záberom, ako rodinke chutí, čo navaril. Ešte 14. júla jeho manželka publikovala fotografiu, na ktorej si trojica užíva spoločné voľno pri bazéne. Blízkym ale ostali už len spomienky.

Čierny deň pre Česko:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook/Jan Konvalina - starosta)

To, čo sa stalo, však zarmútilo široké okolie. Pribúdajú kondolencie zo všetkých strán. V obci zrušili aj plánovanú zábavu. Smutnú udalosť pripomínajú sviečky, ktoré ľudia zapaľujú pri rybníku Václav, kde došlo k rodinnej tragédii. 

Príčinu a okolnosti úmrtí preukáže až ďalšie policajné vyšetrovanie. Hovorkyňa Lucie Nováková priblížila, že v prípade bola nariadená súdna pitva. Smrť troch ľudí aktuálne prešetrujú ako usmrtenie z nedbanlivosti. Ďalšie oficiálne podrobnosti nateraz nie sú známe. Viac sa o prípade dočítate aj tu.

Viac o téme: RodinaTragédiaUtopenieLhota u Příbrame
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu