Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hubár sa ocitol na hranici prežitia: V lese ležal štyri dni bez jedla a vody, zázrak, že je ešte medzi nami

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LOUNY – Šesťdesiatdvaročný hubár sa nedobrovoľne ocitol na hranici svojich možností. V lese mu prišlo zle a omdlel. Podľa polície tam ležal štyri dni. Nemal jedlo ani pitie, chýbal mu i mobil. Nakoniec sa mu podarilo nabrať dostatok sily a dostať sa k hájovni.  

Muž vyrazil do lesa 12. septembra. Svoj bicykel nechal pri hájovni. Ďalej pokračoval pešo. Počas výšľapu sa mu však spravilo nevoľno. Následne stratil vedomie.

Hubár (†66) telefonoval manželke z lesa: Ak neprídem, zožral ma medveď! Vtipom privolal svoju smrť

„Na mieste ostal ležať štyri dni bez akéhokoľvek jedla a pitia. Až v stredu ráno nabral dostatok síl, aby sa z lesa dostal. Domov ho potom odviezol jeho známy, ktorý ho videl pri zmienenej hájovni,“ oznámila policajná hovorkyňa Miroslava Glogovská, ktorú citoval server Novinky.cz.

Muži zákona sa o nezvestnom hubárovi dozvedeli až v utorok podvečer. Na políciu sa obrátili jeho príbuzní, ktorí sa spočiatku domnievali, že muž je u známeho. Policajti po ňom začali pátrať a v stredu dopoludnia im príbuzní oznámili, že sa už našiel. „Ťažko dehydratovaného ho privolaná sanitka previezla do nemocnice,“ dodala Glogovská.

Hubár sa ocitol na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

Mobil by sa pri hubárčení nemal podceňovať

Policajti v súvislosti s prípadom pripomenuli, že dôležité mať so sebou nabitý mobilný telefón. Zdôraznili tiež, aby ľudia pred návštevou lesa zvážili svoje možnosti hlavne vo vzťahu a aktuálnemu zdravotnému stavu a veku.

Šesťdesiatdvaročný hubár sa dostal na hranicu prežitia. Bez jedla môže človek vydržať niekoľko týždňov, nedostatok vody ale oveľa rýchlejšie kráti šance na prežitie. Podľa odborníkov človek bez tekutín vydrží zhruba tri dni, vyššie odhady hovoria o najviac týždni.   

Viac o téme: LesZáchranaHuby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu