Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS naďalej úraduje: Francúzsko spúšťa rozsiahle testovanie na ochorenie COVID-19

Testovať sa bude 1,3 milióna obyvateľov regiónu Ile-de-France, ktorého súčasťou je aj hlavné mesto Paríž.
Testovať sa bude 1,3 milióna obyvateľov regiónu Ile-de-France, ktorého súčasťou je aj hlavné mesto Paríž. (Zdroj: SITA/AP Photo/Christophe Ena)

PARÍŽ - Francúzsko oznámilo vo štvrtok spustenie "rozsiahleho" testovania na koronavírus v snahe identifikovať "spiace" ohniská nákazy, informovala agentúra AFP.

Poukážku na test dostane okolo 1,3 milióna obyvateľov regiónu Ile-de-France, ktorého súčasťou je aj hlavné mesto Paríž, uviedol pre denník Le Monde minister zdravotníctva Olivier Véran. Poukážku dostanú aj tí, ktorí nevykazujú nijaké symptómy. Cieľom budú najmä ľudia žijúci v blízkosti už známych ohnísk.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Testy zistia, či ja daná osoba v súčasnosti nakazená, nie či vírus už prekonala. Okrem Ile-de-France sa testovanie týka aj ďalších troch regiónov s najvyšším počtom pacientov, ktorých liečba si vyžadovala intenzívnu zdravotnú starostlivosť. "Nachádzame sa v experimentálnej fáze, po ktorej uvidíme, či práve toto je to, čo Francúzi chcú," pokračoval Véran s tým, že kampaň môžu úrady neskôr rozšíriť o ďalšie regióny.

Francúzsko dosiaľ potvrdilo 29.731 úmrtí v dôsledku nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19.  Denný nárast počtu obetí sa v uplynulých dňoch znížil. "Vrchol (epidémie) je za nami, ale ešte sme s vírusom neskončili," dodal Véran a vyzval ľudí, aby boli aj naďalej opatrní.

Viac o téme: PandémiaFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu