Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Belgicko otvorilo prípad vraždy tínedžerky z roku 1996: Môže súvisieť s Madeleine McCannovou

Madeleine McCannová
Madeleine McCannová (Zdroj: Facebook)

BRUSEL - Belgicko vo štvrtok znovu otvorilo vyšetrovanie vraždy nemeckej tínedžerky Caroly Titzeovej z roku 1996. Dôvodom je možná spojitosť tohto zločinu s mužom podozrivým z únosu a vraždy britského dievčatka Madeleine McCannovej. Informovala o tom agentúra AFP.

Úrad štátnej prokuratúry v Brugách "skutočne znovu otvára spis súvisiaci s touto vraždou," povedal pre AFP hovorca prokuratúry bez ďalších podrobností. Zmrzačené telo 16-ročnej Titzeovej sa našlo v júli 1996 v mestečku De Haan na belgickom pobreží, kde bolo dievča na dovolenke s rodičmi.

Vyšetrovanie vtedy viedlo k Nemcovi, ktorý mal niečo cez 20 rokov, ktorý sa pred Titzeovou chválil svojou zločineckou minulosťou, ako uviedli belgické médiá. Nikdy sa ho však nepodarilo nájsť. V nadväznosti na identifikáciu podozrivého v prípade vraždy McCannovej bývalý vyšetrovateľ smrti Titzeovej Paul Gevaert uviedol, že medzi oboma prípadmi je určite spojitosť.

Nemecký prokurátor o prípade Maddie: Smrť krátko po únose?! Nové detaily naháňajú hrôzu, FOTO podozrivého

Gevaert pre noviny De Stadaard povedal, že opis 43-ročného Christiana B. sa zhoduje. Vyšetrovanie, ktoré viedol Gevaert, bolo v roku 2016 uzavreté ako nevyriešené. Trojročná McCannová zmizla za záhadných okolností v máji 2007 počas pobytu s rodinou v portugalskom regióne Algarve.

Podozrivý Nemec tam žil v pravidelných intervaloch v rokoch 1995 - 2007 a údajne sa pohyboval aj v oblasti letoviska Praia da Luz, kde Madeleine v máji 2007 naposledy videli. Madeleine je podľa nemeckej polície už pravdepodobne mŕtva.

Viac o téme: VraždaúnosTínedžerkaBruselBelgickoMadeleine McCannová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu