Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícia objavila tisícky fotiek a videí, ktoré patrili údajnému vrahovi Maddie: Hrôzostrašné zábery!

Unesená Madeleine McCannová Zobraziť galériu (6)
Unesená Madeleine McCannová (Zdroj: YouTube/60 Minutes Australia, Archív)

BERLÍN – Zmiznutie Madeleine McCannovej je jedným z najznámejších prípadov nezvestných detí na svete. Nemeckej polícii sa podarilo objaviť vyše 8-tisíc snímok a videí, ktoré patrili Christianovi Bruecknerovi, hlavnému podozrivému z únosu dievčatka.

Britka Madeleine McCannová, ktorá zmizla pred 13 rokmi ako trojročná, je podľa nemeckých úradov mŕtva. „Ide o konkrétne dôkazy, fakty, ktorými disponujeme, nielen náznaky,“ uviedol Hans Christian Wolters, hovorca prokuratúry v nemeckom meste Braunschweig s tým, že detaily nemôže zverejniť. „O smrti Madeleine (však) nemáme žiadne forenzné dôkazy, ako napríklad telo,“ dodal.

Čítajte aj: Prípad unesenej Maddie vyvoláva stále väčší strach: Pedofil sa zblížil s ďalšou rodinou len mesiac po únose    

Madeleine McCannová
Zobraziť galériu (6)
Madeleine McCannová  (Zdroj: TASR/AP Photo/file)

Nemecká polícia označila začiatkom júna v tomto prípade za podozrivého 43-ročného Nemca Christiana Bruecknera, ktorý žil regióne Algarve v pravidelných intervaloch v rokoch 1995 až 2007 a údajne sa pohyboval aj v oblasti letoviska Praia da Luz, kde Madeleine v máji 2007 naposledy videli.

Ako najnovišie uviedol britský denník Daily Mail, polícia objavila viac než osemtisíc fotografií a videí na USB kľúčoch a pevných diskoch, ktoré patrili Bruecknerovi - ležali v jeho "tajnom brlohu".

Polícia objavila tisícky fotiek
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube/60 Minutes Australia)

Nemecký prokurátor nepotvrdil ani nevylúčil, či je na nových záberoch aj McCannová. Údajne však zachytávajú vnútornú časť Bruecknerovho brlohu, kde muži zákona našli dievčenské oblečenie a karavan, v ktorom Brueckner býval a cestoval po Portugalsku.

Polícia objavila tisícky fotiek
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube/60 Minutes Australia)

Hlavný podozrivý je v súčasnosti vo väzení v meste Kiel, kde si odpykáva trest za iný trestný čin týkajúci sa obchodovania s drogami. V minulosti dopustil viacerých trestných činov vrátane zneužívania detí či znásilnenia.

Christian Brueckner
Zobraziť galériu (6)
Christian Brueckner  (Zdroj: Reprofoto:Mirror/CARABINIERI HANDOUT/EPA-EFE/Shutterstock)

McCannová zmizla za záhadných okolností v máji 2007 počas pobytu s rodinou v portugalskom regióne Algarve. Jej zmiznutie je jedným z najznámejších prípadov nezvestných detí na svete.

Nemecká polícia sa taktiež domnieva, že Madeleine je už pravdepodobne mŕtva.

Viac o téme: Madeleine McCannováChristian Brueckner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu