Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tehotnú Evu (†24) surovo znásilnili a uškrtili: Bolestivé slová matky, nočná mora pokračuje

Prípadom sa zaoberá polícia. Zobraziť galériu (2)
Prípadom sa zaoberá polícia. (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

TRENČÍN - Bol júl, rok 1999. Mladučkú Evu (†24), ktorá bola v štvrtom mesiaci tehotenstva, našli dobitú, znásilnenú a uškrtenú v kukuričnom poli. Desivý obraz sa naskytol jej snúbencovi. Odvtedy prešlo dlhých 21 rokov, no vinníka stále nedobehla spravodlivosť.

Rodina zavraždenej stále nemá pokoj na duši. Dôvodom je, že prípad sa pred súdom ťahá dlhé roky. Nočnú moru si teda prežívajú znova a znova. V utorok sa uskutočnilo ďalšie súdne pojednávanie, na ktorom sa zúčastnila aj matka nebohej Evy. "Nepochopím, ako môže niekto toto urobiť," povedala zúbožená žena. O prípade informovala televízia Markíza.

Stopa na šatách obete

Z vraždy Evy, ktorá prišla o život v čase, kedy prežívala mimoriadne šťastné obdobie, keďže sa mala vydávať a čakala dieťa, vinia Petra Ježovicu. "Som nevinný, absolútne s touto vecou nemám nič spoločné," tvrdí on sám. Ježovicu zadržali až 11 rokov po tom, čo došlo k hrozivému činu. V čase, keď Evu zavraždili, sa totiž DNA analýza nerobila.

Práve DNA obžalovaného, ktorú našli na šatách zavraždenej ženy, je v súčasnosti kľúčovým dôkazom podľa právneho zástupcu poškodených aj prokurátora.

"Je to zmiešaná stopa DNA, ktorá sa našla na šatách poškodenej. Tá zmiešaná stopa obsahuje DNA samotnej poškodenej ale aj spermatickú stopu obžalovaného, nespochybniteľnú a jedinečnú, ktorá ho priamo spája so znásilnením a zavražnením poškodenej," vyjadril sa advokát Daniel Lipšic.

Daniel Lipšic
Zobraziť galériu (2)
Daniel Lipšic  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Spomínané šaty mala Eva v osudnej chvíli v taške. Obžalovaný sa vyjadril, že si túto stopu nevie vysvetliť. Domnieva sa, že dôkaz niekto podstrčil dodatočne. Ďalší z kľúčových dôkazov, vraždená zbraň, sa medzičasom stratila. Išlo o drôt, ktorým Evu uškrtili.

Ježovicu už niekoľkokrát oslobodili spod obžaloby, pojednávania sa v minulosti konali v Trenčíne. Karty však znova zamiešalo dovolanie ministra spravodlivosti. Proces teda začína odznova v hlavnom meste.

Viac o téme: VraždaEva Mikušaťová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu