Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Vo svete sa infikovalo už viac ako sedem miliónov ľudí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/In Jin-hyun/Newsis via AP)

PARÍŽ - Počet osôb nakazených novým koronavírusom na celom svete presiahol sedem miliónov. Vyplýva to z najnovšej bilancie agentúry AFP.

Dve tretiny z celkového počtu 7.003.851 infikovaných evidujú v Európe a Spojených štátoch. Ochoreniu COVID-19 doposiaľ vo svete podľahlo 402.867 osôb. Bilancia AFP vychádza z oficiálnych údajov jednotlivých krajín a informácií Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), ktoré boli dostupné v pondelok o 09.00 h SELČ.

KORONAVÍRUS Vo svete sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Denis Farrell)

Najviac zasiahnutým kontinentom je Európa s 2.275.305 nakazenými a 183.542 úmrtiami. V USA evidujú od začiatku pandémie, ktorá vypukla vlani v decembri v Číne, 1.942.363 infikovaných a 110.514 smrteľných obetí.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Počet nahlásených prípadov sa za posledný mesiac celosvetovo zdvojnásobil, pričom len za uplynulých deväť dní registrovali viac ako milión nakazených. Agentúra AFP upozorňuje na to, že uvedené údaje zrejme pokrývajú len časť zo skutočného počtu nakazených, keďže mnohé krajiny testujú len tých ľudí, ktorí prejavujú symptómy nákazy alebo závažné prípady.

Viac o téme: PandémiaKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu