Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Irán hlási už viac ako 150-tisíc prípadov infikovania KORONAVÍRUSOM

Koronavírus v Iráne
Koronavírus v Iráne (Zdroj: SITA/Ali Shirband/Mizan News Agency via AP, File)

TEHERÁN - Irán potvrdil v nedeľu už viac ako 150.000 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Počet nových prípadov infekcie v krajine v uplynulých dňoch opäť rastie, píše agentúra AFP.

Iránska vláda do veľkej miery uvoľnila epidemiologické opatrenia, ktoré zaviedla v polovici februára. Ministerstvo zdravotníctva však varovalo pred druhou vlnou nákazy po tom, ako sa vírus opäť objavil v niektorých oblastiach krajiny. Za uplynulých 24 hodín Irán potvrdil 2516 nových prípadov, čím celkový počet infikovaných prekročil 150.000 a dosiahol 151.466, uviedol hovorca ministerstva zdravotníctva Kijánúš Džahánpúr.

Denný prírastok počtu nakazených rastie od 2. mája, keď sa nakazilo 802 ľudí, vôbec najmenej od vrcholu prvej vlny koronavírusovej pandémie. Džahánpúr dodal, že v nedeľu úrady potvrdili ďalších 63 obetí, čím sa celkový počet zvýšil na 7797.  


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Vláda dosiaľ obnovila opatrenia iba v najťažšie zasiahnutej provincii Chúzistán, ktorá leží na hranici s Irakom. Domáci aj zahraniční experti oficiálnu bilanciu pandémie v Iráne spochybňujú. Skutočné počty nakazených a mŕtvych sú podľa nich vyššie.

Viac o téme: IránKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu