Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Srbsko recipročne zakázalo prílety z Čiernej Hory

Letecká spoločnosť Montenegro Airlines
Letecká spoločnosť Montenegro Airlines (Zdroj: TASR/AP Photo/Darko Vojinovic)

BELEHRAD - Belehrad zakázal prílety lietadiel čiernohorskej leteckej spoločnosti Montenegro Airlines po tom, ako Podgorica odmietla v obavách zo šírenia koronavírusu SARS-CoV-2 otvoriť svoje hranice pre občanov Srbska. V stredu o tom informovala agentúra Reuters.

Srbské riaditeľstvo civilného letectva v stredu oznámilo, že sa k danému kroku rozhodlo pristúpiť na základe reciprocity. Čiernohorský premiér Duško Markovič totiž v pondelok vyhlásil, že v Čiernej Hore už ochorenie COVID-19, ktoré nový koronavírus spôsobuje, nie je.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Markovič následne dodal, že Čierna Hora otvorí svoje hranice pre návštevníkov z krajín, v ktorých nebolo zaznamenaných viac než 25 prípadov nákazy na 100.000 obyvateľov. Srbsko, kde je miera rozšírenia infekcie vyššia, nebolo na zoznam pridané. Srbská premiérka Ana Brnabičová už v súvislosti s rozhodnutím Podgorice vyzvala Srbov, ktorí Čiernu Horu navštevujú v hojných počtoch, aby "necestovali tam, kde nie sú vítaní".

Belehrad pristúpil k otvoreniu hraníc pre väčšinu susedných štátov ešte na začiatku mesiaca po tom, ako v krajine začal klesať počet nových prípadov nákazy. V Srbsku doteraz potvrdili 11.227 prípadov nákazy novým koronavírusom, ktorému v krajine dokázateľne podľahlo 239 osôb. Čierna Hora registruje 324 nakazených a deväť mŕtvych.

Viac o téme: SrbskoČierna HoraKoronavírusMontenegro Airlines
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu