Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Dobré správy z Chorvátska: Krajina nezaznamenala žiaden nový prípad nákazy

Koronavírus v Chorvátsku je na ústupe.
Koronavírus v Chorvátsku je na ústupe. (Zdroj: SITA/AP Photo/Darko Bandic)

ZÁHREB - Chorvátsko nezaznamenalo za posledných 24 hodín žiadne nové prípady nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, oznámil v stredu Národný úrad civilnej ochrany. Informáciu priniesla chorvátska tlačová agentúra HINA. Celkový počet úmrtí zostáva na čísle 101.

V balkánskej krajine zaznamenali celkovo 2244 prípadov nákazy koronavírusom a noví pacienti tam nepribudli už tri dni za sebou. V nemocniciach sa lieči 38 pacientov, z ktorých šesť je napojených na pľúcny ventilátor.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Za posledných 24 hodín sa z ochorenia COVID-19 spôsobovaného koronavírusom vyliečila ďalšia osoba, takže celkový počet vyliečených stúpol na 2047. V Chorvátsku urobili celkovo 64.266 testov, z nich 584 za posledných 24 hodín.

Národný úrad civilnej ochrany sa rozhodol zrušiť zákaz verejného zhromažďovania viac ako 40 ľudí, preto od stredy o počte ľudí, ktorí sa môžu zúčastniť na verejných podujatiach a zhromaždeniach, sa bude rozhodovať podľa odporúčaní a pokynov Chorvátskeho úradu verejného zdravotníctva (HZJZ).

Športové súťaže sa budú konať bez divákov, od 30. mája na otvorených priestranstvách a od 13. júna aj vo vnútorných priestoroch. Od piatka 29. mája sa tiež môžu na svadobných obradoch a obradoch uzatvárania registrovaných partnerstiev zúčastniť aj iní ľudia než rodinní príslušníci a svedkovia.

Viac o téme: PandémiaChorvátskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu