Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS EÚ po vyhrážkach Trumpa vyjadrila podporu Svetovej zdravotníckej organizácii

Generálny riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie Tedros Adhanom Ghebreyesus
Generálny riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie Tedros Adhanom Ghebreyesus (Zdroj: SITA/Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP, file)

BRUSEL - Európska únia podporuje Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO) a mnohostranné úsilie v rámci boja proti pandémii nového koronavírusu. Hovorkyňa Európskej komisie to uviedla v utorok po tom, čo americký prezident Donald Trump pohrozil zmrazením financovania WHO.

Trump podľa tlačovej agentúry AFP uviedol, že USA môžu permanentne zmraziť financovanie Svetovej zdravotníckej organizácie, pokiaľ v nej do 30 dní nedôjde k "podstatným zlepšeniam". Washington pozastavil svoju finančnú podporu WHO v polovici apríla a obvinil túto organizáciu, že má príliš blízke vzťahy s Čínou, ako aj z toho, že zatajuje a zle vedie riešenie koronavírusovej pandémie.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Toto je doba na solidaritu, nie na ukazovanie prstom (na vinníkov) alebo na podkopávanie mnohostrannej spolupráce," uviedla v utorok na otázky novinárov hovorkyňa EK pre zahraničné veci a bezpečnostné otázky Virginie Battuová-Henrikssonová.

Viac o téme: Donald TrumpWHOKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu