Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Niektorí členovia domácnosti chytili KORONAVÍRUS na oslave MDŽ: Rodina bola v karanténe rekordný čas

Koronavírus v obci Kynice Zobraziť galériu (4)
Koronavírus v obci Kynice (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

KYNICE – Nie týždne, ale mesiace! Česká rodina musela byť kvôli nákaze novým koronavírusom v karanténe rekordnú dobu - dlhšie než dva mesiace.

Podaktorí členovia domácnosti sa infikovali 7. marca na kynickej oslave MDŽ. Po viac než desiatich týždňoch sú však všetci zdraví. Niektorí pritom podstúpili aj deväť sérií testovania.

„Dúfali sme, že každý ten test bude negatívny a že sa z toho čo najrýchlejšie vyhrabeme,“ povedal televízii Nova jeden u uzdravených obyvateľov obce Kynice v okrese Havlíčkův Brod.

Čítajte aj: Nikto to nečakal! Jaroslava (†44) zabil KORONAVÍRUS: Každý počítal, že sa vráti, smúti vdova

Lenže v rodine si covid-19 navzájom odovzdávali. Nakoniec sa infikovalo päť zo šiestich členov domácnosti. Postupom času sa zhoršovala aj nálada.

Koronavírus v obci Kynice
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

„Doma už to je taká ponorka. Predsa len dva mesiace vidieť rovnakých ľudí, už sa nie je ani o čom rozprávať,“ priznal uzdravený. Aj podľa odborníčky je extrémne náročné byť takmer 70 dní v domácej karanténe. „Môžu sa objavovať hlavne negatívne emócie,“ podotkla psychiatrička Naděžda Kováříková.

Koronavírus v obci Kynice
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

Celú situáciu niesol najhoršie jeden zo synov, ktorého sa koronavírus držal najdlhšie. „Dúfam, že to na ňom nenechá nejaké následky, že sa nebude báť chodiť k pani doktorke,“ strácha sa vyliečený.

Až teraz, keď aj jemu vyšli negatívne výsledky testov, sa celej rodine uľavilo. „Zaplať pánboh, že už sme všetci zdraví,“ dodal člen rodiny. Žiaľ, obec si ale vydýchnuť nemôže. Minulý týždeň sa tam totiž infikovala jedna seniorka.  

Viac o téme: ČeskoNákazaRodinaDomácnosťCOVID-19KoronavírusŠírenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu