Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Dánsko po prvý raz od polovice marca nehlási nijaké obete

Koronavírus v Dánsku
Koronavírus v Dánsku (Zdroj: SITA/AP Photo/Liselotte Sabroa)

KODAŇ - Dánsko v piatok nezaznamenalo žiadne úmrtie v dôsledku koronavírusu za uplynulých 24 hodín. Stalo sa tak prvýkrát od 13. marca, píše agentúra Reuters.

Celkový počet prípadov nákazy koronavírusom v tejto severskej krajine vzrástol v piatok o 78 na 10.791. Počet ľudí hospitalizovaných s chorobou COVID-19 klesol o desať na 137. Celkový počet obetí je 537. "Dnešný míľnik: Za posledný deň máme v Dánsku nula úmrtí v dôsledku COVID-19," napísal minister zdravotníctva Magnus Heunicke na Twitteri.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Zdravotnícke úrady v utorok uviedli, že druhá vlna epidémie v Dánsku je "veľmi nepravdepodobná". Dánsko bolo jednou z prvých krajín, ktoré začali uvoľňovať opatrenia zavedené v boji s vírusom. Vláda povolila otvorenie škôl pre staršie deti, otvorili sa aj obchodné centrá a reštaurácie.

Reprodukčné číslo (R0), ktoré udáva, koľko zdravých ľudí sa potenciálne nakazí od jedného chorého, napriek uvoľňovaniu opatrení kleslo od začiatku mája z 0,9 na 0,7. "Dokazuje to, že epidémia je na ústupe," uviedol Christian Wejse, výskumník z katedry infekčných chorôb na univerzite v Aarhuse. Podľa Wejseho budú nasledovať aj ďalšie dni bez obetí.

Viac o téme: DánskoObetePandémiaŠtatistikyKodaňKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu