Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Schyľuje sa k lepším časom: Taliansko zrejme obnoví slobodu pohybu po krajine

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Andrew Medichini)

RÍM - Taliansko by malo od 3. júna zrušiť obmedzenia slobody pohybu po krajine, zavedené s cieľom zastaviť šírenie koronavírusu. Uvádza sa to v návrhu dekrétu talianskej vlády, s ktorého textom sa v piatok oboznámila agentúra Reuters.

Agentúra zdôrazňuje, že ide len o návrh, ktorý môže byť v konečnej podobe ešte pozmenený. Reštrikcie na cestovanie v rámci jednotlivých talianskych regiónov by sa podľa aktuálneho znenia dokumentu mali zrušiť k 18. máju.Ide o súčasť plánu talianskeho premiéra Giuseppeho Conteho na postupné rušenie obmedzení a na znovuoživenie ekonomiky. Prísne reštrikcie boli v Taliansku, ktoré bolo jednou z najviac postihnutých krajín na svete, zavedené v marci.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Vo štvrtok vyše polovica z 20 regiónov Talianska hlásila menej než desať nových prípadov ochorenia COVID-19, vyvolávaného novým typom koronavírusu. Už niekoľko dní majú denný nárast nad 100 prípadov nákazy len dva severné regióny: Lombardsko a susedný Piemont.

Taliansko celkovo potvrdilo už 223.096 infikovaných a 31.368 úmrtí súvisiacich s koronavírusom. Keďže však mnoho ľudí zomrelo doma alebo v opatrovateľských domovoch bez toho, aby ich testovali na COVID-19, skutočný počet mŕtvych v krajine môže byť výrazne vyšší.

Viac o téme: PohybVoľnosťTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu