Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS V Taliansku pribúdajú nové prípady aj úmrtia: Onedlho sa obnovia lety

Koronakríza v Taliansku stále trvá
Koronakríza v Taliansku stále trvá (Zdroj: TASR/AP Photo/Domenico Stinellis)

RÍM - Taliansko zaznamenalo vo štvrtok 156 nových úmrtí na ochorenie COVID-19 a 642 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý ho spôsobuje. Informovala o tom agentúra APA s odvolaním sa na údaje civilnej ochrany.

Celkový počet úmrtí od začiatku pandémie tak v Taliansku dosiahol 32.486. Počet nakazených stúpol na 228.006. Počet aktívnych prípadov nákazy je 60.960, pričom v stredu ich bolo 62.753. Naďalej klesajú aj počty pacientov v nemocniciach i ľudí pripojených na pľúcnu ventiláciu.

Taliansky premiér Giuseppe Conte vo štvrtok podľa agentúry DPA povedal, že "ak je najhoršie už za nami, vďačíme za to obyvateľom, ktorí zmenili svoj životný štýl". Conte občanov takisto vyzval, aby dovolenku strávili v Taliansku a upozornil na problémy, ktoré v najbližších mesiacoch čakajú ekonomiku krajiny.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Talianska ministerka dopravy Paola De Micheliová v stredu oznámila, že letiská obnovia svoju prevádzku 3. júna. Od tohto termínu bude v Taliansku povolené vnútroštátne cestovanie a do krajiny budú môcť prichádzať aj zahraniční turisti.

Viac o téme: ObeteTalianskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu