Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Pasažieri sa dočkali! Loď Greg Mortimer dostala povolenie vylodiť sa

Lodi konečne povolili vylodiť sa Zobraziť galériu (3)
Lodi konečne povolili vylodiť sa (Zdroj: SITA/AP Photo/Matilde Campodonico)

BOGOTA - Posádke výletnej lode Greg Mortimer, ktorá strávila viac ako mesiac v karanténe pri pobreží Uruguaja, povolili v utorok vylodiť sa. Informovala o tom v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na uruguajské ministerstvo zahraničných vecí.

Väčšinu členov posádky po vylodení previezli do hotelov v uruguajskom hlavnom meste Montevideo. Najmenej 35 z celkového počtu 80 členov posádky malo pozitívne testy na nový koronavírus. Viac ako 100 pasažierov z Austrálie a Nového Zélandu z lode evakuovali už v apríli a previezli ich naspäť do vlasti. Posádka však až do utorka zostávala na palube.

Lodi konečne povolili vylodiť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Matilde Campodonico)

Infikovaných námorníkov a personál previezli do hotela v uruguajskom hlavnom meste Montevideo, kde sa podrobia karenténe. Osoby s negatívnymi testami previezli do iného hotela, kde by mali zostať najmenej do nedele.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Jeden z členov posádky označil utorkové vylodenie na uruguajské pobrežie za "koniec nočnej mory". Loď zostane zakotvená neďaleko prístavu a neskôr sa rozhodne, či bude môcť pokračovať v plavbe. Greg Mortimer patriaca austrálskej spoločnosti Aurora Expeditions mala svoju plavbu pôvodne zakončiť na Kanárskych ostrovoch.

Lodi konečne povolili vylodiť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Matilde Campodonico)

Viac o téme: LoďUruguajKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu