Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Nový Zéland hlási po 25 dňoch nové prípady infikovaných

Nové prípady hlásia po 25 dňoch
Nové prípady hlásia po 25 dňoch (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Baker)

WELLINGTON - Nový Zéland potvrdil v utorok dva nové prípady nákazy novým koronavírusom po 25 dňoch, informovalo tamojšie ministerstvo zdravotníctva.

Podľa agentúry Reuters ide o dve ženy, ktoré navštívili umierajúceho rodiča v hlavnom meste Wellington. Obe ženy pricestovali na Nový Zéland z Británie 7. júna. Krajina tak zaznamenala celkovo 1506 prípadov ochorenia COVID-19, ktoré je spôsobované novým koronavírusom SARS-CoV-2, z toho 22 úmrtí.

Ako napísala agentúra AFP, Nový Zéland s piatimi miliónmi obyvateľov, nachádzajúci sa v južnej oblasti Tichého oceánu, minulý týždeň oznámil, že eliminoval prenos vírusu v komunite. Stal sa tak jednou z prvých krajín na svete, ktoré sa začali vracať k normálnemu životu ako pred pandémiou.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V dôsledku toho v krajine zrušili obmedzenia prijaté v súvislosti s koronavírusom vrátane dodržiavania sociálneho odstupu a limitovaného počtu osôb na verejných zhromaždeniach. Prísne hraničné kontroly však zostali v platnosti. Premiérka Jacinda Ardernová v pondelok uviedla, že nevyhlásila, že krajina je už bez koronavírusu, pretože podľa nej "Nový Zéland bude mať v budúcnosti ďalšie prípady" nákazy v súvislosti s návratom Novozélanďanov zo zahraničia.

Viac o téme: Nový ZélandKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu