Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Turecko opäť ožíva: Znovu otvorili nákupné centrá, kaderníctva aj salóny

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Emrah Gurel)

ISTANBUL - Turecko uvoľnilo od pondelka niektoré opatrenia, ktoré zaviedlo v boji s koronavírusom. Po dvoch mesiacoch sa otvorili obchodné centrá, kaderníctva a salóny krásy, píše agentúra DPA.

Verejnoprávny rozhlas a televízia TRT zverejnila zábery z obchodného centra v hlavnom meste Ankara. Zamestnanci merajú zákazníkom pred vstupom teplotu, všetci sú povinní nosiť rúška alebo inú ochranu tváre.

Počet zákazníkov v obchodných centrách úrady obmedzili. Na rôznych miestach sú umiestnené dezinfekcie rúk a výzvy, aby ľudia dodržiavali odstup jeden od druhého. Kaderníctva a salóny krásy sa takisto otvorili za sprísnených podmienok. Podľa nariadení môžu prijať iba obmedzený počet zákazníkov naraz, pričom musia používať špeciálne vybavenie.

KORONAVÍRUS Turecko opäť ožíva:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Burhan Ozbilici)

Prezident Recep Tayyip Erdogan oznámil uvoľnenie pravidiel minulý týždeň. Okrem otvorenia obchodov takisto zrušil zákaz cestovania do siedmich miest a provincií. Hranice 24 miest vrátane Istanbulu a Ankary ostávajú naďalej uzavreté.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Obyvateľom nad 65 rokov a pod 20 rokov úrady dovolili obmedzené vychádzky. Dosiaľ mali tieto vekové skupiny úplný zákaz vychádzania. Erdogan uviedol, že návrat do "nového normálu" bude vláda implementovať postupne až do júla.

V Turecku sa dosiaľ novým koronavírusom nakazilo celkovo 138.657 ľudí. Chorobe COVID-19, ktorú koronavírus SARS-CoV-2 spôsobuje, podľahlo 3786 osôb. Vyliečilo sa 92.691 nakazených.

Viac o téme: OpatreniaUvoľnenieTureckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu