Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS V Turecku mohli seniori po 49 dňoch vyjsť zo svojich domovov

Seniori mohli v Turecku v nedeľu prvýkrát po 49 dňoch opustiť svoje domovy
Seniori mohli v Turecku v nedeľu prvýkrát po 49 dňoch opustiť svoje domovy (Zdroj: SITA/AP Photo/Burhan Ozbilici)

ANKARA - Seniori vo veku nad 65 rokov mohli v Turecku v nedeľu prvýkrát po 49 dňoch opustiť svoje domovy. Vidieť ich bolo v parkoch či na ihriskách, píše spravodajská televízia CNN.

Turecká vláda sa v snahe zastaviť šírenie nového koronavírusu rozhodla od 21. marca vydať nariadenie obmedzujúce pohyb ľudí starších ako 65 rokov. Seniori tak boli nútení neopúšťať svoje domovy. Od 4. apríla sa zákaz rozšíril aj na ľudí mladších ako 20 rokov.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan nedávno vyhlásil, že od nedele 10. mája môžu seniori opäť vyjsť von, a to na štyri hodiny denne medzi 11.00 h - 15.00 h miestneho času. Od 13. mája sa rovnaké časové okno rozšíri aj na deti mladšie ako 15 rokov a následne od 15. mája aj pre 15- až 20-ročných.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Turecko v týchto dňoch začína s postupným uvoľňovaním karanténnych opatrení. Od pondelka 11. mája budú môcť v krajine opäť vykonávať svoju činnosť holičstvá aj kaderníctva a otvoria sa aj nákupné centrá. Na 15. júna je naplánované otvorenie univerzít. Turecký minister zdravotníctva Fahrettin Koca v sobotu oznámil, že počet nových prípadov ochorenia COVID-19 stúpol v krajine na celkových 137.115. Ochorenie si vyžiadalo celkovo 3739 obetí.

Viac o téme: OpatreniaSenioriTureckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu