Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Jemen oznámil päť nových prípadov: OSN upozornila na možné rýchle šírenie nákazy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SANÁ - Jemen v stredu oznámil päť prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 v meste Aden na juhu krajiny, informovala agentúra DPA. Organizácia Spojených národov (OSN) v utorok oznámila, že v Jemene, kde prebieha občianska vojna, je vysoká pravdepodobnosť výskytu nákazy.

Táto krajina doteraz zaznamenala len jeden potvrdený prípad nákazy ešte 10. apríla v provincii Hadramaut. Pacient sa už z ochorenia COVID-19, ktoré je koronavírusom spôsobené, zotavil. Úrad koordinátora humanitárnej pomoci OSN pre Jemen v utorok vo vyhlásení uviedol, že tento úrad od potvrdenia prvého prípadu nákazy v Jemene upozorňuje na prítomnosť vírusu v tejto krajine a jeho možné rýchle šírenie.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Jemenom otriasa ozbrojený konflikt, ktorý sa začal v roku 2014, keď šiitskí povstalci nazývaní húsíovia dobyli hlavné mesto Saná. V roku 2015 sa do vojny zapojila medzinárodná koalícia pod vedením Saudskej Arábie, stojaca na strane legitímnej jemenskej vlády. Húsíov podporuje Irán, ktorý je rivalom Saudskej Arábie v oblasti Blízkeho východu. Dočasným sídlom medzinárodne uznanej jemenskej vlády sa stalo mesto Aden, zatiaľ čo metropola Saná je v rukách húsíov.

Viac o téme: PotvrdenieŠírenieNákazaPrípadyOSNJemenKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu