Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Lietadlová loď Theodore Roosevelt sa pripravuje na návrat na more

Americká lietadlová loď USS Theodore Roosevelt
Americká lietadlová loď USS Theodore Roosevelt (Zdroj: SITA/AP Photo/Bullit Marquez, File)

WASHINGTON - Americká lietadlová loď Theodore Roosevelt, na palube ktorej sa rozšírila nákaza koronavírusom SARS-CoV-2, sa pripravuje na návrat na more. Informovala o tom agentúra DPA.

Takmer 970 námorníkov z lode malo pozitívne testy na koronavírus a jeden z nich 13. apríla nákaze podľahol. Desiatky členov posádky sa už z choroby uzdravili. Loď bola podľa námorníctva dezinfikovaná a námorníci sa v najbližších dňoch začnú vracať na palubu. Predtým musia absolvovať karanténu alebo izoláciu a mať dvakrát negatívne výsledky testov na koronavírus.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Americké vojenské námorníctvo začalo v súvislosti s prepuknutím nákazy na lodi vyšetrovanie. Kapitán lode Brett Crozier koncom marca požiadal americké ministerstvo obrany o pomoc pri riešení problému šíriacej sa nákazy medzi 4800 členmi posádky. Obsah listu sa dostal do amerických médií a vyvolal škandál.

Úradujúci americký minister námorníctva Thomas Modly následne Croziera zbavil velenia nad touto lietadlovou loďou za "nezvládnutie komunikácie v súvislosti so šírením pandemického ochorenia na palube". Modly neskôr sám odstúpil z funkcie.

Viac o téme: Lietadlová loďNákazaUSAKoronavírusTheodore RooseveltCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu