Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Britská vláda plánuje karanténu pre všetkých ľudí prichádzajúcich do krajiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Alberto Pezzali)

LONDÝN - Ľudia prichádzajúci do Spojeného kráľovstva budú možno musieť absolvovať dvojtýždňovú karanténu na základe plánov, ktoré britská vláda pripravuje pre svoju "druhú fázu" reakcie na pandémiu nového koronavírusu. Informovali o tom v nedeľu britské médiá.

Vláda podľa zdrojov pracuje na pláne týkajúcom sa cestujúcich, ktorí prídu do Británie cez letiská a námorné prístavy, pri čom vychádza z takéhoto plánu zavedeného v Singapure, uviedol denník Evening Standard na svojej webovej stránke. Podľa novín The Sunday Telegraph a The Mail on Sunday je zámerom zabrániť prinášaniu nákazy zo zahraničia v čase, keď britská vláda pri zmiernení obmedzení pohybu spustí program sledovania kontaktov s cieľom izolovať novoinfikovaných.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Karanténu pre prichádzajúcich, na ktorej sa podľa médií tento týždeň dohodli ministri a ďalší predstavitelia, by mohla Británia zaviesť v máji. Britský minister zahraničných vecí Dominic Raab, ktorý zastupuje premiéra Borina Johnsona zotavujúceho sa z koronavírusovej choroby, v nedeľu zdôraznil, že britská vláda sa nemôže ponáhľať so zmierňovaním obmedzení pohybu.

Podľa jeho slov by mala postupovať opatrne, aby zamedzila druhej vlne epidémie a tým aj opätovnému zavádzaniu karanténnych opatrení, čo by poškodilo dôveru verejnosti, píše agentúra Reuters. Raab v rozhovore pre stanicu Sky News odmietol spresniť detaily možných ďalších krokov a toho, kedy by Británia mohla začať uvoľňovať opatrenia sociálneho odstupu. "Nie je zodpovedné začať špekulovať o jednotlivých opatreniach," povedal a vyzval verejnosť, aby dodržiavala aktuálne odporúčania, čo znamená ostať doma s výnimkou ciest, ktoré sú nevyhnutné.

Viac o téme: OpatreniaPandémiaKaranténaLondýnVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu