Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Rusko hlási takmer 58-tisíc prípadov nákazy: Urobili už 2,4 milióna testov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Aleksandr Avilov, Moscow News Agency )

MOSKVA - Počet prípadov nákazy koronavírusom dosiahol v Rusku k štvrtkovému ránu 57.999. Nákaze podľahlo 513 ľudí a 4420 pacientov sa uzdravilo, informovali tamojšie úrady.

Celkovo v Rusku zostáva pod lekárskym dohľadom 151.000 ľudí pre podozrenie z koronavírusu, uviedla Federálna služba pre dohľad nad ochranou práv spotrebiteľov a dobrých životných podmienok (Rospotrebnadzor).

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Zdravotníci vykonali v Rusku vyše 2,4 milióna testov na koronavírus, pričom 149.000 z nich za posledných 24 hodín, dodal Rospotrebnadzor.

Vrchol očakávajú v polovici mája

Rusko zaznamená vrchol epidémie COVID-19 v polovici mája. S odvolaním sa na špecialistov to v stredu vyhlásil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, ktorého cituje tlačová agentúra TASS. "Potom očakávame postupný pokles počtu pacientov. Bohužiaľ, každý deň registrujeme výrazný nárast nových prípadov nákazy, ale ani tieto vysoké čísla neohrozujú náš zdravotnícky systém," povedal hovorca v rozhovore pre stanicu CNBC. Podľa jeho slov je koronavírusová pandémia "veľkou hrozbou pre všetky krajiny".

Dvaja policajti hliadkujú na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

"Tejto výzve čelia všetky krajiny, nielen (ruský prezident Vladimir) Putin a Rusko. Ide o bezprecedentnú situáciu," uviedol Peskov s tým, že nový druh koronavírusu okrem "ohrozenia zdravia a životov ľudí" môže zároveň spôsobiť "závažnú hospodársku krízu, ktorá sa stane ďalšou výzvou" pre štáty.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyhlásila 11. marca v súvislosti so šírením koronavírusu globálnu pandémiu. Podľa najnovších štatistík sa vo svete infikovalo už viac než 2,5 milióna ľudí a choroba si vyžiadala vyše 177.000 úmrtí. Na celom svete sa z ochorenia uzdravilo viac než 696.000 pacientov.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyRuskoMoskvaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu