Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

KORONAVÍRUS si nevyberá: Infikovaná je aj ruská ministerka kultúry

Počet infikovaných v Rusku stúpa
Počet infikovaných v Rusku stúpa (Zdroj: TASR/AP Photo/Dmitri Lovetsky)

MOSKVA - Koronavírusom nového typu sa v Rusku nakazila aj ministerka kultúry Oľga Ľubimovová, ktorá sa stala tretím členom ruskej vlády s pozitívnym testom na COVID-19.

Podľa spravodajského servera Novaja gazeta o tom informovala hovorkyňa ministerstva kultúry. Podľa nej ministerka už dlhší čas pracuje z domu, stretnutia a rokovania absolvuje formou videokonferencií. Jej ochorenie má mierny priebeh a o hospitalizácii sa zatiaľ nehovorí. Nákaza novým koronavírusom sa doteraz testmi potvrdila u ruského premiéra Michaila Mišustina, ako aj u ministra výstavby Vladimira Jakuševa, ktorého vo funkcii zastupuje jeho námestník Nikita Stasišin. Výkon funkcie predsedu vlády bol poverený jej prvý podpredseda vlády Andrej Belousov.

Ruský prezident Vladimir Putin v stredu na zasadnutí venovanom vývoju epidemiologickej situácie informoval, že Mišustin sa cíti lepšie. Podľa portálu Gazeta.ru je stále v zdravotníckom zariadení pod dohľadom lekárov. Jeho liečba ide podľa plánu s použitím liekov odporúčaných ministerstvom zdravotníctva na liečbu choroby COVID-19.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V Rusku bolo za posledný deň identifikovaných ďalších 10.559 pacientov s COVID-19, čo je v porovnaní s utorkom denný nárast o 6,8 percenta. Celkový počet infikovaných ľudí v Rusku stúpol na 165.929 a krajina sa tak priblížila Nemecku a Francúzsku: podľa Univerzity Johnsa Hopkinsa je v Nemecku 167.000 prípadov nakazenia chorobou COVID-19 a vo Francúzsku ich je 169.600. Počet obetí epidémie koronavírusu v Rusku dosiahol 1537, z ktorých 86 pacientov zomrelo za posledných 24 hodín, z toho 50 v Moskve, kde je najviac nakazených.

Viac o téme: MinisterkaRuskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu