Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Čína hlási desať nových prípadov infekcie a opäť žiadne úmrtie

Koronavírus neprestajne úraduje.
Koronavírus neprestajne úraduje. (Zdroj: SITA/AP Photo/Ahn Young-joon)

PEKING - Čína vo štvrtok oznámila desať nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, a teda o 20 menej ako v stredu. Spomedzi nich bolo šesť privezených zo zahraničia. V krajine zároveň opäť neevidovali žiadne ďalšie úmrtie. S odvolaním sa na tamojšie úrady o tom informovala agentúra AP.

V Číne tiež klesá počet hospitalizovaných s ochorením COVID-19, ktoré nový koronavírus vyvoláva. Tých je aktuálne 959, pričom len 63 z nich je vo vážnom stave. Vyše 1000 ľudí je v izolácii a sledujú ich pre podozrenie z nákazy alebo po pozitívnych testoch bez príznakov ochorenia. V meste Wu-chan, pôvodnom epicentre pandémie, sa z COVID-19 aktuálne snaží zotaviť 69 ľudí, z ktorých len dvaja sú vo vážnom stave.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Pevninská Čína celkovo dosiaľ zaznamenala 82.798 infikovaných vírusom SARS-CoV-2 a 4632 úmrtí na ochorenie COVID-19. Údaje z Číny, rovnako ako z mnohých iných krajín, sú však považované za podhodnotené, píše AP. Agentúra tiež pripomína, že Čínu USA a ďalšie krajiny obviňujú z toho, že podcenila rozsah epidémie po tom, ako nákazu zaznamenali koncom vlaňajšieho decembra vo veľkomeste Wu-chan.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyČínaPekingKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu