Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS V Maďarsku zomrelo dvanásť starších pacientov, počet infikovaných stúpol na 2168

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Alvaro Barrientos)

BUDAPEŠŤ - Počet potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu v Maďarsku stúpol za deň o 70 na celkových 2168 prípadov. Zomrelo ďalších 12 starších pacientov, ktorí trpeli aj inými chronickými ochoreniami, informoval v stredu krízový štáb na webovej stránke koronavirus.gov.hu.

Počet úmrtí dosiahol 225, pričom 295 pacientov sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo. V nemocniciach ošetrujú 825 chorých, z ktorých je 63 napojených na pľúcnu ventiláciu. Z dôvodu rastu pacientov nemocnice v rámci prípravy na fázu masového rozšírenia choroby uvoľňujú na základe nariadenia vlády po celej krajine kapacity postelí. V domácej karanténe je 11.049 ľudí. Akreditované laboratóriá otestovali doposiaľ 52.702 vzoriek.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V máji bude v Maďarsku veľa chorých

Maďarsku stúpa počet pacientov s ochorením COVID-19 a v máji ich bude veľmi veľa. V júni však epidémia nového druhu koronavírusu už zrejme poľaví, povedal v utorok večer v rozhovore pre verejnoprávnu televíznu stanicu M1 primár Ústavu hematológie a infektológie Juhopeštianskej nemocnice Centrum János Szlávik. Čoraz viac starých ľudí bude hospitalizovaných, čo podľa jeho slov súvisí s tým, že koronavírusovú infekciu potvrdili vo viacerých domovoch dôchodcov.

Szlávik však podotkol, že v uplynulých dňoch v krajine nestúpa miera úmrtnosti. Epidémia podľa odborníkov dospeje v Maďarsku k svojmu vrcholu 3. mája a istý čas na ňom zotrvá - preto bude v máji v krajine veľmi veľa chorých, domnieva sa infektológ Szlávik. "Dúfam, že v júni epidémia poľaví," zdôraznil. Otázkou podľa neho je, v akej miere sa nákaza na jeseň vráti. Účinná vakcína by podľa primára mohla byť k dispozícii už na jeseň, najneskôr však do budúcej jari.

Viac o téme: MaďarskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu