Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Maďarská armáda vydezinfikuje stovky domovov dôchodcov po celej krajine

Maďarskí vojaci v ochranných oblekoch
Maďarskí vojaci v ochranných oblekoch (Zdroj: SITA/Marton Monus/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - Príslušníci maďarskej armády v záujme spomalenia šírenia nákazy novým druhom koronavírusu vydezinfikujú stovky domovov dôchodcov po celej krajine. Agentúru MTI o tom v stredu informovalo maďarské ministerstvo obrany.

Na dezinfekčné práce nasadí armáda príslušníkov protichemického práporu v Székesfehérvári, ako aj 700 vojakov v zálohe, ktorých vycvičia špeciálne pre túto úlohu. Príslušníci maďarskej armády minulý týždeň dezinfikovali domov dôchodcov na Peštianskej ceste v Budapešti, ktorý je s kapacitou 544 lôžok a 200-členným personálom najväčším zariadením svojho druhu v hlavnom meste.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Počet obetí ochorenia COVID-19 pochádzajúcich z tohto zariadenia dosiahol 23; nakazených novým druhom koronavírusu (SARS-CoV-2) bolo 223 tamojších klientov a 19 členov personálu. Podľa utorňajších informácií nákazu koronavírusom SARS-CoV-2 evidovali v Maďarsku v 20 domoch seniorov, z nich však iba v troch bol väčší počet osôb s pozitívnym výsledkom testu. V ďalších zaznamenali iba ojedinelé prípady.

Viac o téme: DezinfekciaDôchodcovia MaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu