Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS Španielsko s uvoľňovaním karanténnych opatrení začne v druhej polovici mája

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - Španielska vláda chce začať s postupným uvoľňovaním prísnych karanténnych opatrení zavedených na zastavenie šírenia pandémie koronavírusu SARS-CoV-2 v druhej polovici mája. Oznámil to v stredu španielsky premiér Pedro Sánchez, ktorého citovala agentúra Reuters.

Obmedzenia sa budú zmierňovať pomaly a postupne, aby sa zaistila bezpečnosť, povedal Sánchez na zasadnutí parlamentu, kde požiada zákonodarcov, aby predĺžili núdzový stav v krajine do 9. mája. Karanténne opatrenia, ktoré patria k najprísnejším v Európe, platia v Španielsku od 14. marca do 26. apríla. V Európe je Španielsko po Taliansku druhou najhoršie koronavírusovou epidémiou postihnutou krajinou.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Počet obetí nového koronavírusu stúpol o 435

Španielsko zaznamenalo za uplynulých 24 hodín 435 nových úmrtí na chorobu COVID-19, spôsobovanú novým druhom koronavírusu. Podobný počet hlásili v krajine aj predchádzajúci deň (430). Informovali o tom v stredu denník El País a agentúra AFP s odolaním sa na údaje ministerstva zdravotníctva. Nákaze koronavírusom SARS-CoV-2 doposiaľ v Španielsku podľahlo 21.717 ľudí. Celkový počet nakazených stúpol o 4211 na 208.389.

Viac o téme: KaranténaŠpanielskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu