Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Viedeň uvoľní karanténne opatrenia: Otvoria sa kostoly, reštaurácie aj časť škôl

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Rakúska vláda zmierni niektoré karanténne opatrenia, ktoré boli zavedené v snahe zastaviť šírenie nového koronavírusu, a s platnosťou od 15. mája opätovne otvorí kaviarne a reštaurácie, pričom povolí aj konanie bohoslužieb. S odvolaním sa na utorkové vyhlásenie rakúskeho kancelára Sebastiana Kurza o tom informovala agentúra Reuters.

"Rýchlejšie než iné krajiny kráčame k niečomu, čo možno nazvať novou normalitou," uviedol v tejto súvislosti Kurz na tlačovej konferencii. Od 15. mája budú môcť byť opäť do 23.00 h otvorené gastronomické prevádzky, samozrejme za predpokladu, že počet nakazených zostane nízky. Rakúšania sa však zatiaľ nezbavia ochranných rúšok. Ich nosenie je už teraz povinné vo verejnej doprave a po novom bude povinné aj pri nakupovaní.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Už 4. mája sa začnú prípravy na maturitné skúšky, školská dochádzka by sa mohla postupne obnovovať od 15. mája, pravdepodobne v dvoch zmenách, aby bolo v škole každý deň prítomných iba 50 percent detí.

Rakúsko pristúpilo pred viac než mesiacom ešte na začiatku pandémie k uzatvoreniu reštaurácií, barov, divadiel a časti obchodných prevádzok. Bolo zároveň medzi prvými krajinami, ktoré začali karanténne opatrenia uvoľňovať, keď pred týždňom povolilo opätovné otvorenie obchodov so stavebninami a domácimi potrebami, záhradných centier a predajní s plochou menšou ako 400 metrov štvorcových. Väčšie obchody vrátane nákupných centier a kaderníctiev by mali opätovne začať fungovať už 1. mája.

Viac o téme: ŠkolyOpatreniaKaranténnaKostolyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu