Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Epicentrom šírenia nového koronavírusu v Maroku sa stalo väzenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RABAT - Väzenie v marockom meste Warzazát sa stalo epicentrom šírenia nového koronavírusu po tom, ako sa tam ochorením COVID-19, ktoré tento koronavírus spôsobuje, nakazilo 68 osôb. Prevažnú väčšinu infikovaných tvoria zamestnanci väzenskej stráže. S odvolaním sa na utorkové vyhlásenie predstaviteľov tohtozariadenia o tom informovala agentúra Reuters.

Ešte začiatkom apríla prepustili v Maroku z väzníc 5645 trestancov, pričom niektorí boli už vtedy v zlom zdravotnom stave. Marocká vláda sa týmto krokom snažila zabrániť šíreniu potenciálne smrtiaceho ochorenia v nápravných zariadeniach.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Maroko doteraz potvrdilo 3186 prípadov nákazy novým koronavírusom, ktorý si v tejto severoafrickej krajine dokázateľne vyžiadal 144 obetí na životoch. Rabat v tejto súvislosti predĺžil až do 20. mája platnosť karanténnych opatrení. Marocký premiér Saad ad-Dín Usmání v utorok zdôraznil, že aj napriek týmto krokom v krajine naďalej rastie počet nových prípadov nákazy. Príčinou tohto stavu je podľa premiérovho názoru šírenie infekcie v rodinách, továrňach a obchodných centrách, kde ostávajú aj naďalej otvorené obchody s potravinami.

Viac o téme: VäzenieEpicentrumMarokoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu