Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS V mestskom Zariadení pre seniorov vo Vranove nad Topľou otestovali zamestnancov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Claudio Furlan/Lapresse via AP)

VRANOV NAD TOPĽOU – V mestskom Zariadení pre seniorov vo Vranove nad Topľou otestovali na nový koronavírus zamestnancov. Ako pre médiá v utorok uviedla poverená riaditeľka zariadenia Martina Urbanová, sú to práve zamestnanci, kto by mohol klientov zariadenia ohroziť najviac.

"Zamestnanci chodia von a dnu a naši klienti sú neustále v zariadení," povedala s tým, že v zariadení od začiatku pandémie zaviedli mnohé opatrenia vrátane zákazu návštev, vychádzok či prijímania tovaru od rodinných príslušníkov. "Klienti sa môžu prechádzať v areáli zariadenia, v našej záhrade," doplnila s tým, že zariadenie poskytuje služby 115 klientom. Otestovať svojich približne 60 zamestnancov sa rozhodli aj vzhľadom na aktuálne prípady vo viacerých zariadeniach na Slovensku. "Reagovali sme na ponuku súkromných firiem, ktoré dali k dispozícii 10.000 testov pre zamestnancov zariadení sociálnych služieb," vysvetlila.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Nechceme nič podceniť," uviedol v tejto súvislosti primátor mesta Ján Ragan s tým, že vzhľadom na pokročilý vek klientov zariadenia a tiež ich zdravotný stav víta iniciatívu poskytovateľa testov i poverenej riaditeľky. "Je tu viac ako 100 seniorov. Mnohí z nich sú vo vážnom zdravotnom stave a toto ochorenie by skomplikovalo veľmi veľa zdravotných prípadov," vysvetlil.

Viac o téme: SenioriVranov nad TopľouKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu