Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS Európa je na tom veľmi zle: Pandémia si vyžiadala už viac ako 90-tisíc obetí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Alvaro Barrientos)

PARÍŽ - Koronavírus SARS-CoV-2 si v Európe vyžiadal už viac ako 90.000 obetí na životoch. Vyplýva to z bilancie, ktorú vo štvrtok zverejnila agentúra AFP. Dodala, že počet obetí v Európe predstavuje 65 percent obetí pandémie na celom svete.

AFP pri vypracúvaní svojich bilancií pracuje s údajmi úradov jednotlivých štátov a s informáciami Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Vyplýva z nich, že Európa je pandémiou najviac zasiahnutým kontinentom: chorobe COVID-19 tam do dnešného predpoludnia podľahlo 90.180 ľudí. Najvyššie počty obetí majú Taliansko (21.645), Španielsko (19.130), nasledované Francúzskom (17.167) a Britániou (12.868). Celosvetovo si pandémia vyžiadala 137.499 obetí.

KORONAVÍRUS Európa je na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Thomas Samson, Pool via AP)

Európska sekcia Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) vo štvrtok varovala, že počet prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 v Európe rastie napriek istým "pozitívnym" signálom z niektorých najviac postihnutých krajín.

Európska pobočka WHO poskytla vo štvrtok pravidelný týždňový online brífing pre médiá. Uviedla na ňom, že počet infikovaných v Európe sa aktuálne približuje k jednému miliónu. "Stále sa nachádzame v oku búrky," povedal šéf sekcie WHO pre Európu Hans Kluge. Európske krajiny vyzval, aby zabezpečili primerané kontrolné mechanizmy predtým, ako začnú zmierňovať zavedené karanténne obmedzenia.  


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.

Kluge pripomenul, že zo všetkých prípadov nákazy na celom svete sa približne 50 percent nachádza v Európe, napísala agentúra Reuters. Na celom svete sú nakazené vyše dva milióny ľudí, uviedla AFP, ktorá súčasne upozornila, že týchto prípadov môže byť v skutočnosti oveľa viac, keďže mnohé štáty testujú len v prípadoch, keď sa prejavia vážne príznaky choroby COVID-19, ktorú koronavírus vyvoláva. Z ochorenia sa celkovo vyliečilo viac ako 520.000 ľudí.

Viac o téme: EurópaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu