Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

KORONAVÍRUS Na pľúcnu ventiláciu je v Maďarsku napojených 60 infikovaných ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Domenico Stinellis)

BUDAPEŠŤ - V maďarských nemocniciach je hospitalizovaných 722 dospelých a sedem detí s nákazou nového druhu koronavírusu. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je na pľúcnu ventiláciu napojených 60 pacientov trpiacich ochorením COVID-19, informovala vo štvrtok šéfka maďarského Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová.

Podľa spravodajského servera 24.hu Müllerová na tlačovej konferencii krízového štábu dodala, že infekciu novým koronavírusom zaznamenali doposiaľ v 11 sociálnych zariadeniach pre seniorov. Väčší počet dôchodcov je nakazených v dvoch budapeštianskych domoch dôchodcov - na Peštianskej ceste a na ulici Rózsa út.

Na ochorenie COVID-19 zomrelo v Maďarsku v uplynulých 24 hodinách osem ľudí a pribudlo tiež 73 prípadov nákazy novým typom koronavírusu (SARS-CoV-2). Celkový počet obetí stúpol na 142 a potvrdených infikovaných na 1652.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Mnohí nakazení sú doma bez príznakov, preto nepotrebujú žiadnu zdravotnú starostlivosť, ale stúpa počet tých, ktorí musia byť hospitalizovaní. V domácej karanténe ej 12.737 osôb. Počet laboratórnych testov stúpol aktuálne na 38.489.

Viac o téme: MaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu