Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Počet prípadov koronavírusu na Ukrajine prekročil 4-tisíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky)

KYJEV - Počet potvrdených prípadov infekcie novým typom koronavírusu na Ukrajine sa k štvrtkovému ránu za uplynulých 24 hodín zvýšil o 397 na 4161. Z tohto počtu 116 ľudí nákaze podľahlo a 186 sa uzdravilo. Informovala o tom agentúra Ukrinform s odvolaním sa na ukrajinské ministerstvo zdravotníctva.

V ukrajinských ozbrojených silách sa za posledných 24 hodín potvrdilo päť nových prípadov ochorenia COVID-19, ktoré je spôsobované novým koronavírusom SARS-CoV-2. Celkovo zaznamenali v ozbrojených silách 28 prípadov, z toho jedna osoba sa uzdravila, jedna zomrela. V izolácii je 274 príslušníkov.

Ukrajinská vláda rozhodla koncom marca o zavedení režimu mimoriadnej situácie na celom území krajiny s cieľom zabrániť šíreniu nového koronavírusu. Karanténne opatrenia potrvajú najmenej do 24. apríla.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Ukrajina zastavila všetky medzinárodné lety i medzinárodnú autobusovú a železničnú dopravu. Cudzinci majú na Ukrajinu zákaz vstupu. Do krajiny sa dostanú iba jej občania autom alebo pešo. Po príchode musia stráviť 14 dní v karanténe pod lekárskym dohľadom v zariadeniach, ktoré vyčlenia jednotlivé oblasti. Ide prevažne o hotely alebo lekárske zariadenia.

Viac o téme: UkrajinaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu