Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

KORONAVÍRUS Belehradská klinika hlási vyše 80 infikovaných lekárov, sestier a pacientov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Darko Vojinovic)

BELEHRAD - Nemocnicu v srbskom hlavom meste výrazne zasiahla pandémia koronavírusu. Belehradská klinika Dedinje špecializovaná na liečbu kardiovaskulárnych chorôb v pondelok oznámila, že eviduje 81 pozitívne testovaných lekárov, zdravotných sestier i pacientov.

"Začalo sa to štyrmi pacientmi, ktorí nemali príznaky," uviedol pre srbskú televíziu TV Prva riaditeľ kliniky Milovan Bojič. Symptómy ochorenia u nich zistili až po vykonaných operačných zákrokoch, informovala agentúra DPA.

Následné testy odhalili, že koronavírusom je infikovaných až 67 zamestnancov nemocnice a 14 pacientov. Bojič povedal, že nakazených pacientov premiestnili do špeciálnych nemocníc zriadených pre ľudí s koronavírusom. Belehradská klinika Dedinje bola počas pandémie koronavírusu poverená vykonávaním naliehavých kardiovaskulárnych lekárskych zákrokov.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Počas uplynulého víkendu zasiahol koronavírus aj nemocnicu v srbskom meste Čuprija ležiacom zhruba 150 kilometrov južne od Belehradu. Nakazilo sa tam najmenej deväť lekárov. Obdobný osud postihol aj belehradskú gynekologickú kliniku Narodni front, ktorá počas víkendu informovala o 46 nakazených zdravotníkoch.

Viac o téme: LekáriPandémiaSrbskoBelehradKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu