Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Veľká Británia potvrdila už vyše 5300 úmrtí na koronavírus

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Dunham)

LONDÝN - V Británii si pandémia koronavírusu vyžiadala už viac ako 5300 obetí na životoch. Len v nedeľu v Spojenom kráľovstve zaznamenali 439 nových úmrtí, informovalo v pondelok tamojšie ministerstva zdravotníctva, z ktorého vyhlásenia citovala agentúra AFP.

"Do 17.00 h 5. apríla, zomrelo spomedzi ľudí hospitalizovaných v Spojenom kráľovstve, ktorí boli pozitívne otestovaní na koronavírus, 5373 osôb," oznámilo ministerstvo na Twitteri. Rezort zároveň podľa spravodajskej stanice Sky News informoval, že do pondelka 09.00 h miestneho času bolo na koronavírus pozitívne otestovaných 51.608 ľudí, pričom celkovo testovali už 208.837 osôb.

Spomedzi 439 nových úmrtí zaznamenaných v nedeľu evidovalo najvyšší počet Anglicko (403), v ktorom zaznamenali aj vôbec najviac úmrtí v rámci Británie (4897). Nasledovali Wales (27 úmrtí v nedeľu, celkovo už 193), Severné Írsko (v nedeľu sedem a celkovo 70 úmrtí) a Škótsko (v nedeľu dve úmrtia, celkovo 222).


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Predstavitelia britskej vlády a krízového štábu informovali na pondelňajšom brífingu s novinármi, ktorí im kládli otázky prostredníctvom telemostu, že je ešte priskoro hovoriť o tom, kedy bude možné skoncovať s opatreniami obmedzujúcimi pohyb.

Minister zahraničných vecí Dominic Raab uviedol, že ľudia musia naďalej dodržiavať obmedzujúce nariadenia. Hlavný poradca britskej vlády pre zdravotníctvo profesor Chris Whitty zase povedal, že obmedzenia nebude možné uvoľniť skôr, než bude vôbec s určitosťou známe, kedy pandémia v Británii dosiahne svoj vrchol.

Whitty mal donedávna symptómy ochorenia COVID-19, ktoré koronavírus vyvoláva, a od 27. marca bol v domácej izolácii, pričom pondelňajší brífing bol po jej ukončení jeho prvým verejným vystúpením.

Viac o téme: úmrtiaVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu