Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Počet prípadov koronavírusovej infekcie v Rusku presiahol 5-tisíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Počet prípadov nákazy novým koronavírusom stúpol za posledný deň v 79 administratívnych celkoch Ruska o 568, čím dosiahol celkový počet 5389. Podľa agentúry TASS o tom novinárov informovalo v nedeľu krízové centrum v Moskve.

Z choroby sa uzdravilo dovedna 355 ľudí a 45 ďalších jedincov zomrelo, uviedol ďalej protikoronavírusový operačný štáb. "Do dnešného dňa máme v 79 subjektoch Ruskej federácie registrovaných 5389 prípadov koronavírusovej infekcie. Za ostatný deň bolo z nemocnice ako zdravých prepustených 22 ľudí. Počet vyzdravených za celé obdobie je 355. Za posledných 24 hodín zomreli dvaja pacienti v Moskve. Doteraz zomrelo v Rusku 45 ľudí," spresnil vo vyhlásení moskovský krízový štáb pre boj s rozširovaním koronavírusovej infekcie.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Infekciu koronavírusom vyhlásila Svetová zdravotnícka organizácia za pandémiu 11. marca tohto roka. Doteraz sa novým druhom koronavírusu (SARS-CoV-2) nakazilo na celom svete vyše milióna ľudí a počet úmrtí dosiahol v globálnom meradle viac než 50.000. Ruská vláda už dávnejšie zriadila internetovú horúcu linku, na ktorej občanov oboznamuje s aktuálnou situáciou týkajúcou sa pandémie.

Viac o téme: PacientiInfekciaRuskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu