Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Britská vláda môže zakázať šport vonku, ak ľudia nebudú disciplinovaní

Matt Hancock
Matt Hancock (Zdroj: TASR/Yui Mok/PA via AP)

LONDÝN - Britský minister zdravotníctva Matt Hancock v nedeľu varoval, že vláda môže zakázať športovanie na čerstvom vzduchu, ak budú ľudia ignorovať prísne nariadenia v boji proti šíreniu nového koronavírusu. Informovala o tom agentúra AFP.

V nedeľu zatvorili park na juhu Londýna po tom, čo sa tam v sobotu vybrali slniť mnohí ľudia. Hancock, ktorý bol pozitívne testovaný na nový koronavírus SARS-CoV-2, pre spravodajskú stanicu Sky News uviedol, že opaľovanie sa je "proti pravidlám" a každý, kto tak robí, ohrozuje životy iných ľudí.

Pre stanicu BBC minister povedal, že väčšina ľudí dodržiava stanovené odporúčania a svoj domov opúšťajú len vtedy, keď idú nakúpiť nevyhnutné zásoby alebo lieky či raz denne si idú zacvičiť. Dodal však, že je "neuveriteľné", že istá časť ľudí platné opatrenia stále ignoruje.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Pravdou je, že čím viac budú ľudia vychádzať von, tým viac sa bude vírus šíriť," varoval Hancock. "Nechcem zrušiť šport ako dôvod odchodu z domu len preto, že ľudia nedodržiavajú pravidlá," povedal s tým, že ak však bude z domu vychádzať príliš veľa ľudí a budú porušovať pravidlá, vláda bude musieť proti tomu zakročiť.

V Británii zaznamenali do soboty 18.00 h SELČ ďalších 621 úmrtí na ochorenie COVID-19, čím sa ich celkový počet zvýšil na 4934, uviedlo v nedeľu tamojšie ministerstvo zdravotníctva. Počet nakazených sa zvýšil o 5903 na 47.807.

Viac o téme: VzduchVládaŠportBritániaKoronavírusMatt Hancock
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu