Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Turecko poslalo zdravotnícke potreby do Talianska a Španielska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Thanassis Stavrakis)

ISTANBUL - Turecko poslalo v stredu zdravotnícke potreby vrátane ochranných masiek do Talianska a Španielska, ktoré sú v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2 najviac postihnutými európskymi krajinami. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na turecké ministerstvo obrany.

Ministerstvo na Twitteri napísalo, že zdravotnícke potreby pripravené na boj proti COVID-19 boli poslané vojenským lietadlom typu Airbus A400M. Zásielka obsahuje ochranné masky a obleky a antibakteriálne prípravky, ktoré vyrobili zariadenia tureckého ministerstva vnútra.

O zaslaní týchto prostriedkov podľa AFP rozhodol turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg krok Turecka na Twitteri označil za "solidaritu v rámci NATO". Stoltenberg podľa svojich slov s hrdosťou pozoruje, ako spojenci v rámci Severoatlantickej aliancie podporujú jeden druhého.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Taliansko zaznamenalo najvyšší počet úmrtí zo všetkých krajín postihnutých koronavírusom. Na následky nákazy tam zomrelo 12.428 osôb. V Španielsku nákaze podľahlo 8189 ľudí. Turecko zatiaľ zaznamenalo 13,531 prípadov nákazy a 214 úmrtí.

Viac o téme: ŠpanielskoTalianskoTureckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu