Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Merkelová očakáva výsledky testu na koronavírus

Angela Merkelová
Angela Merkelová (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber)

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová v pondelok podstúpila test na nový koronavírus po tom, čo bola v kontakte s infikovaným lekárom a momentálne čaká na výsledky testovania. Informoval o tom v pondelok jej hovorca Steffen Seibert s tým, že Merkelovej zdravotný stav je dobrý.

"Kancelárka sa má dobre," povedal na pravidelnej tlačovej konferencii Seibert, ktorého citovala agentúra Reuters. Hovorca nespresnil, kedy sa výsledky testu očakávajú. "Keď budeme mať nové informácie, budeme vás okamžite informovať," dodal.

"Teraz čakáme na výsledky a potom sa uvidí, čo bude nasledovať," uviedol Seibert s tým, že sa budú riadiť v prvom rade odporúčaniami lekárov a Inštitútu Roberta Kocha (RKI). Hovorca poznamenal, že mnoho ľudí kancelárke zaželalo veľa zdravia, z čoho má Merkelová radosť, doplnila agentúra DPA.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Angela Merkelová nastúpila do domácej karantény v nedeľu. O tom, že u lekára, s ktorým prišla v piatok do styku, sa medzičasom potvrdil koronavírus, sa dozvedela po nedeľňajšom brífingu konanom po telekonferencii s premiérmi všetkých spolkových krajín, na ktorom sa rokovalo o sprísnení pravidiel pre pohyb občanov na verejných priestranstvách.

Viac o téme: Test NemeckoAngela MerkelováKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu