Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hladina vody v rieke Seina v Paríži stúpla: Uzavreli nábrežia i tunel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Thibault Camus)

PARÍŽ - V dôsledku výdatných dažďov stúpla hladina vody v rieke Seina v Paríži. Parížska radnica na svojej stránke na sociálnej sieti Twitter napísala, že nateraz záplavy nehrozia, príslušné úrady však situáciu monitorujú a sú pripravené zasiahnuť.

Podľa portálu France Bleu radnica v Paríži vyčlenila telocvične v 13. a 15. obvode, aby tam ubytovala ľudí bez domova, ktorí doteraz žili na člne ukotvenom na Seine. Okrem toho dala v okolí Seiny rozmiestniť oznamy, v ktorých iných bezdomovcov upozorňuje na možnú povodeň.

Podľa informácií spravodajského portálu Actu.fr nižšie položené promenády na ľavom brehu Seiny sú zaplavené a pre verejnosť uzavreté od stredy. Radnica najnovšie uzavrela aj cestný tunel Tuileries, ako aj umelo vytvorený ostrov Ile aux Cygnes. Očakáva sa, že Seina v Paríži bude kulminovať v nedeľu s hladinou na úrovni 4,5 metra.

Ak hladina Seiny dosiahne túto hranicu, radnica bude monitorovať kolektory pod podzemnými parkoviskami v budovách pozdĺž toku Seiny, aby sa uistila, že im nehrozí zaplavenie. Zabezpečí tiež včasné varovanie a ochranu pre ľudí žijúcich v oblasti Boulonského lesa. Počas povodne v roku 2016 hladina Seiny kulminovala s hladinou vo výške 6,10 metra. V januári 2018 sa hladina vody v Seine zvýšila na 5,88 metra a počas povodne v januári 1910 dokonca na 8,62 metra.

Viac o téme: TunelParížSeinaHladina vody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu