Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pápež sa pomaly vracia do svojho tempa: Po zdravotných problémoch absolvoval časť programu

Pápež František bol chorý už počas omše na Popolcovú stredu
Pápež František bol chorý už počas omše na Popolcovú stredu (Zdroj: SITA/AP Photo/Gregorio Borgia)

VATIKÁN - Pápež František, ktorý z dôvodu miernej zdravotnej indispozície zrušil väčšinu svojho štvrtkového a piatkového programu, v sobotu absolvoval štyri individuálne audiencie s cirkevnými predstaviteľmi, informovala agentúra Reuters. Tri skupinové audiencie naplánované na sobotu pápež zrušil.

Pápež v sobotu ráno slúžil tradičnú rannú svätú omšu v kaplnke Domu sv. Marty, kde František žije. Individuálne audiencie boli podľa Reuters presunuté do pápežovej rezidencie. Pôvodne sa mali konať v Apoštolskom paláci.

Vatikán pápežove zdravotné problémy bližšie nešpecifikoval. Hovorca Svätej stolice Matteo Bruni však v piatok poprel špekulácie o tom, že mohli byť vážnejšieho charakteru. Pápež, pochádzajúci z Argentíny, sa vo všeobecnosti teší dobrému zdraviu, i keď v mladosti mu pre chorobu dýchacích ciest odstránili časť pľúc.

Trápi ho však ischias, kvôli ktorému sa mu ťažšie chodí. V programe pápeža na najbližšie dni figuruje 1. marca presun do talianskeho mesta Ariccio, kam sa aj s ďalšími kňazmi Rímskej kúrie utiahne na duchovné cvičenia.

Viac o téme: ChorobaPápežZdravotné problémyFrantišekVatikán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu