Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pápež František ruší svoj program: Svätý Otec je chorý a indisponovaný!

Pápež František bol chorý už počas omše na Popolcovú stredu Zobraziť galériu (3)
Pápež František bol chorý už počas omše na Popolcovú stredu (Zdroj: SITA/AP Photo/Gregorio Borgia)

VATIKÁN - Pápež František sa necíti zdravotne v poriadku a nezúčastní sa na plánovanej štvrtkovej omši s rímskymi kňazmi. S odvolaním sa na oficiálne vyhlásenie Vatikánu o tom informovala agentúra AP.

Podľa Vatikánu je 83-ročný pápež "miestne indisponovaný" a vo svojej ďalšej plánovanej práci bude vo štvrtok pokračovať. František však "uprednostní ostať v blízkosti Santa Marta", vatikánskeho hotela, v ktorom žije.

Pápež František bol chorý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Gregorio Borgia)

Tlačové vyhlásenie sa k pápežovmu zdravotnému stavu bližšie nevyjadruje, počas omše na Popolcovú stredu ho však videli kašľať a smrkať, dodala AP. Správa o pápežovej chorobe sa objavila v čase rozširujúceho sa koronavírusu v severnom Taliansku, ktorý sa tam potvrdil u viac ako 400 ľudí. Tri prípady tiež zaznamenali v Ríme.

Pápež František bol chorý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Gregorio Borgia)

Pápež však napriek tomu nezrušil pravidelnú audienciu na Popolcovú stredu a na Námestí sv. Petra v Ríme sa zdravil s veriacimi, bozkával s deťmi a viedol omšu. František mal vo štvrtok podľa plánu cez mesto cestovať do Baziliky sv. Jána v Lateráne, aby sa stretol s rímskymi klerikmi a na začiatku pôstu s nimi slávil kajúcnu omšu. Argentínsky pápež sa vo všeobecnosti teší dobrému zdraviu.

Viac o téme: ChorobaOmšePápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu