Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pápež pre nachladnutie vynechá tradičné duchovné cvičenia v okolí Ríma

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

RÍM - Pápež František odriekol z dôvodu nachladnutia svoju účasť na viacdňových duchovných cvičeniach, na ktorých sa členovia Rímskej kúrie stretávajú každoročne v predveľkonočnom období v meste Ariccia juhovýchodne od Ríma. Informovala o tom v nedeľu tlačová agentúra DPA.

Osemdesiattriročný František je chorý už niekoľko dní a ešte pred víkendom zrušil časť svojho programu. V nedeľu na poludnie vystúpil pred veriacimi vo Vatikáne, keď z okna svojej rezidencie odriekal modlitbu Anjel Pána. Následne za ospravedlnil za neúčasť na tzv. pôstnych exercíciách v Ariccii, ktoré sa začínajú vo večerných hodinách.

"Žiaľ, nachladnutie ma prinútilo nezúčastniť sa. Tento rok budem rozjímanie sprevádzať odtiaľto," povedal pápež, ktorý bol už v uplynulých dňoch bledý a kašľal. Jeho zdravotné ťažkosti vyšli najavo vo štvrtok, keď pre "miernu indispozíciu" vynechal jeden z obradov. Po nedeľňajšej modlitbe pápež poukázal na kritickú situáciu, ktorej v súčasnosti čelia utečenci a iní migranti, pričom však nespomenul konkrétny región.

V Taliansku medzitým pokračuje šírenie nového druhu koronavírusu, ktorým sa podľa najnovších údajov nakazilo v tejto krajine už viac ako 1100 ľudí. Ohnisko nákazy je však na talianskom severe, a nie v Ríme, pripomenula DPA. Pápež, pochádzajúci z Argentíny, sa vo všeobecnosti teší dobrému zdraviu, i keď v mladosti mu pre chorobu dýchacích ciest odstránili časť pľúc. Trápi ho však ischias, kvôli ktorému sa mu ťažšie chodí.

Viac o téme: PápežMigrantiCvičeniaRímTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu